Романите от поредицата Песен за огън и лед от Джордж Р. Мартин,

...
Романите от поредицата Песен за огън и лед от Джордж Р. Мартин,
Коментари Харесай

Защо хората гледат Игра на тронове

Романите от поредицата  " Песен за огън и лед "  от Джордж Р. Мартин, чиято първа част е  " Игра на тронове ", са извънредно известни, макар огромният брой герои и заплетеният сюжет, тъй като подхождат на действителния живот, оповестява вестник " Дейли мейл ", представен от Дарик

Британски математици проучиха поредицата, с цел да открият тайната на известността й. Те откриха, че въпреки и романите да са изпълнени с дракони, кървави борби и кланета, те са по-реалистични, в сравнение с човек допуска. Отношенията сред героите в тях наподобяват на тези в действителността.

В книгите има 2004 героя, които поддържат връзка повече от 41 000 пъти. В обособените глави обаче действието подхожда на това, което може да бъде обхванато от човешкия мозък, тъй като са написани през погледа единствено на 14 души. Това се преобразува в 150 връзки, които не пренатоварват читателя. Макар и поредицата да е изпълнена със гибел и батални подиуми, проучването на   учените от Оксфорд и Кембридж сподели, че те имат смисъл за хората и подхождат на събитията в живота.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР